Psychologenpraktijk

De Adelaar

 

Psychologenpraktijk De Adelaar
A.M. de Jonglaan 38
3221 VC Hellevoetsluis
0181- 32 99 72 0181- 32 99 72

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is ontwikkeld door Francine Shapiro, een Amerikaanse psycholoog. EMDR is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethode en werd in het begin veel toegepast bij posttraumatische stressstoornissen (PTSS). EMDR bleek echter ook breder toepasbaar en wordt daarom tegenwoordig ook bij veel andere klachten gebruikt.

De kern van EMDR is om te denken aan een probleem dat negatieve emoties oproept en tegelijkertijd oogbewegingen te maken. Na elke serie van oogbewegingen vraagt de therapeut waar de client op dat moment aan denkt. Uiteindelijk kunnen door de behandeling met EMDR herinneringen en associaties bovenkomen, inzichten worden verkregen en de problematische gevoelens en gedachten verminderen. Vaak komen hiervoor positieve gevoelens en zelfvertrouwen voor in de plaats.

Overigens gaat verwerking na de EMDR-behandeling vaak nog door. Na de EMDR kunnen er spontaan beelden of herinneringen opkomen of een emotionele reactie. Tevens is het aan het begin van de EMDR-behandeling mogelijk dat de klachten zelfs verergeren na een sessie. Dat is normaal en tijdelijk en hoort bij het verwerkingsproces. Het is uiteraard wel goed om dit te bespreken met de psycholoog. Over het algemeen zullen de klachten doorgaans snel verminderen en vaak zelfs al na de eerste behandeling!

Bel voor meer informatie of voor een afspraak met:
Psychologenpraktijk De Adelaar:
0181 - 32 99 72

Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan eens opnieuw.

(Indianenspreekwoord)

 

 
Menu